Vejce se sýrem a sušenýmí švestkami

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 110 g Švestky sušené
  • 200 g Sýr Almette
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 10 ks Vejce slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • 2 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 442 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 248 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 534.7 mg
  • Draslík 316.6 mg
  • Vláknina 3228.8 mg
  • Vitamín A 3228.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy dáme smetanu, kterou vyšleháme elektrickým šlehačem na šlehačku.

  • 2

    10 vajec uvaříme v 1 litru vody natvrdo. Vaříme je 10 minut. Pak je zchladíme, oloupeme, rozkrájíme na poloviny a vyjmeme žloutky, které odložíme do mísy.

  • 3

    Ke žloutkům přidáme nadýchaný sýr Almette, čerstvě pomletý bílý pepř a čistým elektrickým šlehačem vyšleháme krém, který pak dosolíme podle chuti a pomalu ke krému zašleháváme šlehačku.

  • 4

    Omyjeme sušené švestky bez pecek, osušíme je a rozpůlíme.

  • 5

    Půlky vajec ozdobíme sýrovou pěnou, sušenými švestkami a podáváme.

Komentáře k receptu