Vejce se sýrem a sušenýmí švestkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 442 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 33 g
- Sodík 248 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 534.7 mg
- Draslík 316.6 mg
- Vláknina 3228.8 mg
- Vitamín A 3228.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy dáme smetanu, kterou vyšleháme elektrickým šlehačem na šlehačku.
-
2
10 vajec uvaříme v 1 litru vody natvrdo. Vaříme je 10 minut. Pak je zchladíme, oloupeme, rozkrájíme na poloviny a vyjmeme žloutky, které odložíme do mísy.
-
3
Ke žloutkům přidáme nadýchaný sýr Almette, čerstvě pomletý bílý pepř a čistým elektrickým šlehačem vyšleháme krém, který pak dosolíme podle chuti a pomalu ke krému zašleháváme šlehačku.
-
4
Omyjeme sušené švestky bez pecek, osušíme je a rozpůlíme.
-
5
Půlky vajec ozdobíme sýrovou pěnou, sušenými švestkami a podáváme.