Smažená vejce v sýrovém obalu

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 22 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 500 ml Voda pitná
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 3 špetka Sůl
  • 6 špetka Pepř 4 barev
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • 3 polévková lžíce Sýr Čedar
  • 0.33 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1.5 polévková lžíce Máslo
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 406 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 769 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 632.3 mg
  • Draslík 226 mg
  • Vláknina 4795.6 mg
  • Vitamín A 4795.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    4 vejce uvaříme v 5 dl vody natvrdo. Vaříme je 10 minut, pak je zchladíme a oloupeme. Rozkrájíme je na poloviny.

  • 2

    V misce vyšleháme 1 vejce se solí a pepřem. V druhé misce smícháme strouhanku s nastrouhaným sýrem, do třetí misky dáme 2 lžíce hladké mouky.

  • 3

    Poloviny vajec obalíme v mouce, pak ve vajíčku a nakonec ve strouhance se sýrem. Smažíme je dozlatova z každé strany v rozpáleném oleji s máslem.

Komentáře k receptu