Valašská vaječná škvarenica

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Slanina vepřová
  • 200 g Šunka uzená
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 0.47 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1.5 polévková lžíce Pažitka
  • 1 polévková lžíce Růžová voda
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 406 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 523 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 507.1 mg
  • Draslík 210.5 mg
  • Vláknina 293.8 mg
  • Vitamín A 293.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu pokrájíme na tenké nudličky. Vajíčka dáme do misky, přidáme k nim 1 lžíci vody, sůl, pepř a vajíčka mírně rozšleháme. Uzenou šunku pokrájíme na kostičky. Pažitku omyjeme a nakrájíme nadrobno.

  • 2

    Ve větší pánvi rozpustíme máslo, přidáme slaninu, rozškvaříme ji, přidáme šunku, promícháme a osmažíme dozlatova. Vše zalijeme vejci, která začneme opatrně míchat teprve až se mírně srazí. Vejce by měla zůstat ve větších kouscích.

  • 3

    Porce škvarenice posypeme pažitkou a podáváme.

Komentáře k receptu