Horácká česnečka s hříbky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 199 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 8 g
- Sodík 892 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 11.9 mg
- Draslík 158.3 mg
- Vláknina 9325.3 mg
- Vitamín A 9325.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kroupy dobře promyjeme, dáme do hrnce s 1.5 litrem vody a pomalu je vaříme přibližně 45 minut. Do vody ještě ke kroupám přidáme sůl, majoránku, celou oloupanou cibuli a očištěnou, omytou mrkev.
-
2
Druhou oloupanou menší cibuli nakrájíme nadrobno. Slaninu pokrájíme na malé kostičky. Oloupeme česnek a prolisujeme. Petrželku omyjeme a drobně pokrájíme.
-
3
V pánvi si rozpustíme slaninu a pak ji dozlatova vysmažíme. Slaninové škvarky vyjmeme, dáme je do misky a na omastku ze slaniny zpěníme dorůžova cibuli. Vyjmeme uvařenou mrkev i cibuli.
-
4
Do polévky s téměř uvařenými kroupami přimícháme usmaženou cibuli, polévku dochutíme rozetřeným česnekem, solí a pepřem.
-
5
Před podáváním přimícháme petrželku a škvarky.