Vepřová žebírka na paprice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 488 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 41 g
- Sodík 1047 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 96.4 mg
- Draslík 369 mg
- Vláknina 3054 mg
- Vitamín A 3054 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.9 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z vepřové pečeně částečně odsekáme kosti, opláchneme ji a nasekáme jednotlivé porce. Žebírka na okrajích nařízneme, mírně je naklepeme, osolíme a opečeme v části tuku.
-
2
Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a v troše tuku osmažíme dorůžova. Přidáme papriku a po zpěnění zalijeme částí vody.
-
3
Do tohoto základu vložíme opečená žebírka a dusíme téměř doměkka.
-
4
Žebírka vyjmeme, základ zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a prosáté mouky, rozředíme vodou a mlékem a nejméně 20 minut vaříme.
-
5
Ke konci varu přilijeme smetanu a omáčku podle potřeby přisolíme.
-
6
Nakonec omáčku přecedíme na žebírka a vše krátce podusíme.