Hovězí pečeně s rajčaty
Suroviny
- 50 g Celer bulvový
- 50 g Mrkev kořen
- 500 g Rajčata
- 50 g Slanina vepřová
- 800 g Hovězí plec
- 50 g Petržel kořen
- 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Citronová kůra
- 1 dl Víno červené
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 262 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 13 g
- Sodík 222 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 83.3 mg
- Draslík 607.9 mg
- Vláknina 2978.6 mg
- Vitamín A 2978.6 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso očistíme, osolíme, opepříme a protkneme proužky slaniny. Poté maso opečeme na máslo po všech stranách. Jakmile je opečené, vyjmeme je a do másla dáme osmahnout cibuli a zeleninu jemně nakrájenou.
-
2
Opečené maso vložíme na zeleninový základ, přidáme špetku citronové kůry, podlijeme a dáme dusit nejdříve přikryté, ke konci poklici sundáme, aby maso zhnědlo. Ke konci pečení přidáme do šťávy oloupaná a nakrájená rajčata. Šťávu zahustíme moučným máslem.
-
3
Přípečky v průběhu pečení seškrabujeme do másla, aby se šťáva zbarvila. Na samý závěr přilijeme do šťávy víno a chvilku povaříme.