Hejtmanský měšec

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 100 g Slanina vepřová
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 750 g Vepřová plec
  • 500 g Zelí kysané
  • 30 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 100 g Tuk
  • 50 g Citrony
  • 40 g Vejce slepičí
  • 10 g Hořčice
  • 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 300 g Párky jemné
  • 30 g Protlak rajčatový
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 600 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 491 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 1325 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 90.5 mg
  • Draslík 412.6 mg
  • Vláknina 4797 mg
  • Vitamín A 4797 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.3 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou plec opláchneme a přes vlákno nakrájíme na plátky, které rozklepeme doširoka.

  • 2

    Do středu plátků položíme propláchnuté, okapané a překrájené kysané zelí, díl oloupaného párku, plátek vařeného vejce a na kostičky nakrájenou slaninu. Maso s náplní osolíme, opepříme a vytvarujeme do tvaru měšce. Kraje plátků svážeme nití.

  • 3

    Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a osmahneme na tuku dorůžova. Přisypeme mletou papriku a částečně zpěníme.

  • 4

    Do tohoto základu vložíme měšce, podlijeme vodou a pod poklicí dusíme v troubě doměkka. Během dušení maso obracíme a podléváme.

  • 5

    Měkké maso vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou a osmahneme. Přidáme rajčatový protlak, znovu osmahneme, zalijeme vodou, rozšleháme a krátce povaříme.

  • 6

    Potom přidáme smetanu, hořčici a citronovou šťávu. Za stálého míchání dobře povaříme.

  • 7

    Nakonec omáčku přecedíme zpět na měšce a společně krátce podusíme.

Komentáře k receptu