Okurková polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 91 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 4 g
- Sodík 114 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 15 mg
- Draslík 376.1 mg
- Vláknina 1426.3 mg
- Vitamín A 1426.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Salátovou okurku oloupeme a nastrouháme najemno, případně rozmixujeme. Přidáme utřený česnek, sůl a pepř a necháme chvíli odstát.
-
2
Poté vmícháme jogurt a polévku vychladíme.
-
3
Podáváme studenou s kostkou ledu, posypanou jemně nasekanou petrželkou.