Krupicová polévka

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Pšeničná krupice
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Polévkové koření
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 66 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 718 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 168.2 mg
  • Vláknina 565.4 mg
  • Vitamín A 565.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vývar přivedeme k varu a za stálého míchání postupně nasypeme krupici a krátce povaříme, až krupice nabobtná.

  • 2

    Ochutíme solí, polévkovým kořením, rozdělíme do misek, posypeme nasekanou petrželkou nebo pažitkou a podáváme.

Komentáře k receptu