Hovězí pečeně na zelenině s vínem I

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 7

Suroviny

  • 500 g Rajčata
  • 50 g Slanina vepřová
  • 750 g Hovězí maso zadní
  • 0.5 ks Celer bulvový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Sůl
  • 5 ks Pepř černý mletý
  • 2 ks Nové koření celé
  • 2 ks Hřebíček
  • 1 ks Petržel kořen
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Víno červené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 304 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 61 g
  • Sodík 55535 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 70.4 mg
  • Draslík 775.6 mg
  • Vláknina 21065.3 mg
  • Vitamín A 21065.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso zbavíme blan a naklepeme, protkneme proužky slaniny a osolíme.

  • 2

    Zeleninu očistíme a nakrájíme na kolečka. Zeleninu spolu s nakrájenou cibulí osmahneme na másle a poté přidáme maso, které osmahneme po všech stranách. Pak maso mírně podlijeme a necháme péct do měkka. K samému konci pečení přidáme k masu rajčata nebo rajčatový protlak, osmahneme a měkké maso vyndáme. Šťávu podlijeme vínem, chvilku povaříme, poté procedíme a nalijeme na rozkrájené maso.

  • 3

    Jako přílohu podáváme makaróny sypané opraženou strouhanou houskou.

Komentáře k receptu