Hovězí pečeně na zelenině s vínem I
Suroviny
- 500 g Rajčata
- 50 g Slanina vepřová
- 750 g Hovězí maso zadní
- 0.5 ks Celer bulvový
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Sůl
- 5 ks Pepř černý mletý
- 2 ks Nové koření celé
- 2 ks Hřebíček
- 1 ks Petržel kořen
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 4 polévková lžíce Víno červené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 304 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 61 g
- Sodík 55535 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 70.4 mg
- Draslík 775.6 mg
- Vláknina 21065.3 mg
- Vitamín A 21065.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.6 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso zbavíme blan a naklepeme, protkneme proužky slaniny a osolíme.
-
2
Zeleninu očistíme a nakrájíme na kolečka. Zeleninu spolu s nakrájenou cibulí osmahneme na másle a poté přidáme maso, které osmahneme po všech stranách. Pak maso mírně podlijeme a necháme péct do měkka. K samému konci pečení přidáme k masu rajčata nebo rajčatový protlak, osmahneme a měkké maso vyndáme. Šťávu podlijeme vínem, chvilku povaříme, poté procedíme a nalijeme na rozkrájené maso.
-
3
Jako přílohu podáváme makaróny sypané opraženou strouhanou houskou.