Velikonoční plnění šneci

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Mouka pšeničná hladká
  • 50 g Zakysaná smetana
  • 200 g Šunka dušená
  • 130 g Máslo čerstvé
  • 150 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 792 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 150 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 228.5 mg
  • Draslík 69.1 mg
  • Vláknina 84 mg
  • Vitamín A 84 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 37.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na náplň umeleme šunku se sýrem, přimícháme kysanou smetanu, vejce, usekanou petrželovou nať. Směs dobře promícháme.

  • 2

    Na vál prosejeme mouku, osolíme, přidáme pokrájené změklé máslo, podle potřeby kysanou smetanu, abychom utvořili hladké těsto. Těsto zabalíme do fólie a v chladničce necháme alespoň hodinu odpočinout.

  • 3

    Z těsta vyválíme silnější plát, potřeme nádivkou, zavineme. Závin nakrájíme na 1 cm silné plátky, klademe je na plech vyložený pečicím papírem.

  • 4

    V troubě předehřáté na 175°C pečeme dozlatova.

Komentáře k receptu