Květáková polévka s knedlíčky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 251 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 15 g
- Sodík 333 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 79.3 mg
- Draslík 780.1 mg
- Vláknina 11125 mg
- Vitamín A 11125 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 122.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný, na růžičky rozebraný květák uvaříme v osolené vodě doměkka, slijeme a vývar uchováme.
-
2
V kastrůlku připravíme ze 40g másla a hladké mouky světlou jíšku. Jíškou zahustíme vroucí květákový vývar, rozmícháme a povaříme 5 minut. Do polévky přidáme 1/3 květáku, který jsme nasekali na kousky.
-
3
Zbylý nasekaný květák smícháme v misce s vejcem, zbylým rozpuštěným máslem a strouhankou. Osolíme a dobře propracujeme. Ze směsi tvarujeme malé knedlíčky, vložíme je do vroucí polévky a povaříme 5 minut.
-
4
Hotovou polévku ochutíme muškátovým květem, solí a nasekanou petrželkou.