Selská tykvová polévka s těstovinami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1142 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 25 g
- Sodík 2415 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 9 mg
- Draslík 724.3 mg
- Vláknina 6928.8 mg
- Vitamín A 6928.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory a tykev oloupeme a nakrájíme na kostičky.
-
2
Najemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek orestujeme na rozpáleném oleji při nízké teplotě asi 5min doměkka. Přidáme tykev, brambory, zalijeme kuřecím vývarem, zakryjeme pokličkou a asi 10min povaříme, až zelenina změkne.
-
3
Poté vložíme těstoviny a vaříme ještě cca 5min. Ochutíme solí a pepřem.
-
4
Rozdělíme na talíře, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.