Vejce zapečená v bramborové kaši
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 413 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 29 g
- Sodík 297 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 293.1 mg
- Draslík 594 mg
- Vláknina 6250 mg
- Vitamín A 6250 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Vodu slijeme a brambory rozšťoucháme. Přilijeme horké mléko, přidáme polovinu másla a vyšleháme hladkou kaši.
-
2
Zapékací mísu vymažeme kouskem másla a rozprostřeme do ní bramborovou kaši. V kaši vyhloubíme 4 důlky a do každého rozklepneme 1 vejce, které osolíme. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem a pokapeme zbylým rozpuštěným máslem.
-
3
Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě, dokud vejce neztuhnou.
-
4
Podáváme s hlávkovým salátem.