Vejce zapečená v bramborové kaši

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 413 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 297 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 293.1 mg
  • Draslík 594 mg
  • Vláknina 6250 mg
  • Vitamín A 6250 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Vodu slijeme a brambory rozšťoucháme. Přilijeme horké mléko, přidáme polovinu másla a vyšleháme hladkou kaši.

  • 2

    Zapékací mísu vymažeme kouskem másla a rozprostřeme do ní bramborovou kaši. V kaši vyhloubíme 4 důlky a do každého rozklepneme 1 vejce, které osolíme. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem a pokapeme zbylým rozpuštěným máslem.

  • 3

    Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě, dokud vejce neztuhnou.

  • 4

    Podáváme s hlávkovým salátem.

Komentáře k receptu