Patisonové řízky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 524 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 53 g
- Sodík 299 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 123 mg
- Draslík 123.2 mg
- Vláknina 1609.4 mg
- Vitamín A 1609.4 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.5 mg
- Vitamín E 4.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Patisony oloupeme a nakrájíme na plátky silné asi 1cm. Osolíme je, necháme chvíli odpočinout a když pustí šťávu, osušíme je papírovou utěrkou.
-
2
Plátky obalíme v hladké mouce, ve vejcích rozšlehaných s mlékem a solí a nakonec ve strouhance.
-
3
Řízky smažíme na pánvi na rozehřátém oleji po obou stranách dozlatova.
-
4
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo bramborová kaše.