Ořechový dezert s kiwi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Marmeláda meruňková
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 400 g Mléko zahuštěné slazené
  • 120 g Sušenky BeBe světlé jemné
  • 120 g Semínka slunečnicová loupaná
  • 2 kávová lžička Voda pitná
  • 7 ks Kiwi
  • 1 dl Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Citronová kůra
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 903 kcal
  • Sacharidy 118 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 80 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 311 mg
  • Draslík 475.6 mg
  • Vláknina 11289 mg
  • Vitamín A 11289 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 145.5 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 60 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušenky BeBe a slunečnicová loupaná semínka rozmixujeme, promícháme je s rozehřátým máslem, s 1 lžící tekutého medu a 25 g cukru a 1 lžící mouky. Směs dobře promícháme a rovnoměrné vtlačíme do kulaté formy o průměru 22-23 cm. Těsto dáme na střed formy a postupně, od středu, rovnoměrně vytlačíme až k okrajům. (Pokud by se těsto lepilo na prsty, obalíme si je v práškovém cukru.)

  • 2

    Pečeme v předehřáté troubě při 175 minut 10 minut a potom těsto necháme vychladnout.

  • 3

    Kiwi omyjeme, osušíme, oloupeme a nakrájíme na plátky.

  • 4

    V míse vymícháme slazené kondenzované mléko s nastrouhanou citrónovou kůrou a 1 dl citronové šťávy. Krém nalijeme na upečený koláč a znovu dáme do trouby péct při 175°C 10 - 15 minut. Koláč vyjmeme a necháme zchladnout. Potom plátky kiwi poskládáme v kruzích tak, že se plátky budou částečně překrývat.

  • 5

    Vytvoříme glazuru: meruňkové želé (marmeládu) dáme do rendlíku a pomalu zahříváme, až se rozpustí. Přimícháme 1-2 lžičky vody a džem vymícháme dohladka. Štětcem na pečení potíráme glazurou ovoce a necháme zatuhnout. Koláč potom nakrájíme a podáváme.

Komentáře k receptu