Mixované karamelové řezy s mandlemi
Suroviny
- 350 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 150 g Cukr moučkový
- 100 g Cukr krupice
- 20 g Máslo čerstvé
- 150 ml Voda pitná
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 1 špetka Skořice mletá
- 1 špetka Hřebíček mletý
- 1 špetka Anýz mletý
- 40 plátek Mandle plátky
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 240 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 5 g
- Sodík 22 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 63.3 mg
- Draslík 121.5 mg
- Vláknina 1934 mg
- Vitamín A 1934 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V mixeru asi 5 minut mixujeme vejce, moučkový cukr a koření.
-
2
V pánvi upražíme krupicový cukr na karamel, zalijeme vodou, rozmícháme a po vychladnutí přilijeme do mixeru. Chvíli mixujeme a nakonec přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva.
-
3
Těsto rozetřeme na máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Povrch těsta poklademe plátky mandlí.
-
4
Moučník pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.