Vepřový guláš
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 243 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 16 g
- Sodík 1047 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 59.4 mg
- Draslík 379.5 mg
- Vláknina 3016.6 mg
- Vitamín A 3016.6 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.2 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou plec nebo ořez omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky.
-
2
Cibuli oloupeme, drobně nakrájíme a osmažíme ji na části tuku do zlatavé barvy. Přidáme papriku a po zpěnění zalijeme částí vody, přidáme sůl, kmín, rajčatový protlak, rozetřený česnek a nakonec vložíme maso.
-
3
Za občasného promíchání dusíme maso téměř doměkka, potom je vyjmeme.
-
4
Základ zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a hladké mouky, rozšleháme, zalijeme vodou a přidáme drcenou majoránku. Za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.
-
5
Před koncem varu omáčku přisolíme a přecedíme na maso.
-
6
Pokrm ještě velmi krátce převaříme.