Vepřový guláš

Hodnocení 5x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 300 g Cibule
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 750 g Vepřový ořez
  • 120 g Tuk
  • 25 g Sůl
  • 2 g Kmín celý
  • 1 g Majoránka
  • 15 g Česnek
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Protlak rajčatový
  • 800 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 243 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 1047 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 59.4 mg
  • Draslík 379.5 mg
  • Vláknina 3016.6 mg
  • Vitamín A 3016.6 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou plec nebo ořez omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky.

  • 2

    Cibuli oloupeme, drobně nakrájíme a osmažíme ji na části tuku do zlatavé barvy. Přidáme papriku a po zpěnění zalijeme částí vody, přidáme sůl, kmín, rajčatový protlak, rozetřený česnek a nakonec vložíme maso.

  • 3

    Za občasného promíchání dusíme maso téměř doměkka, potom je vyjmeme.

  • 4

    Základ zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a hladké mouky, rozšleháme, zalijeme vodou a přidáme drcenou majoránku. Za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.

  • 5

    Před koncem varu omáčku přisolíme a přecedíme na maso.

  • 6

    Pokrm ještě velmi krátce převaříme.

Komentáře k receptu