Vepřová plec dušená v kapustě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 386 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 28 g
- Sodík 1286 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 64.7 mg
- Draslík 791.4 mg
- Vláknina 5911 mg
- Vitamín A 5911 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 146.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou plec omyjeme a nakrájíme na kousky.
-
2
Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmahneme na tuku dorůžova.
-
3
Do základu přidáme maso, osmahneme je, osolíme, opepříme a mírně podlijeme teplou vodou. Pod poklicí dusíme do poloměkka. Během dušení maso mícháme a doléváme horkou vodou.
-
4
Kapustu očistíme, zbavíme košťálu a ovadlých listů, opláchneme ji, nakrájíme na větší kostky a ve vařící vodě spaříme.
-
5
Poloměkké maso vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmažíme, zalijeme vlažnou vodou, rozmícháme a povaříme.
-
6
Nakonec přidáme spařenou kapustu, česnek utřený se solí a za občasného promíchání vše zvolna dodusíme doměkka.