Vepřová plec dušená v kapustě

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 750 g Vepřová plec
  • 30 g Sůl
  • 120 g Tuk
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 1200 g Kapusta hlávková
  • 200 g Cibule
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 15 g Česnek
  • 500 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 386 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 1286 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 64.7 mg
  • Draslík 791.4 mg
  • Vláknina 5911 mg
  • Vitamín A 5911 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 146.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou plec omyjeme a nakrájíme na kousky.

  • 2

    Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmahneme na tuku dorůžova.

  • 3

    Do základu přidáme maso, osmahneme je, osolíme, opepříme a mírně podlijeme teplou vodou. Pod poklicí dusíme do poloměkka. Během dušení maso mícháme a doléváme horkou vodou.

  • 4

    Kapustu očistíme, zbavíme košťálu a ovadlých listů, opláchneme ji, nakrájíme na větší kostky a ve vařící vodě spaříme.

  • 5

    Poloměkké maso vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmažíme, zalijeme vlažnou vodou, rozmícháme a povaříme.

  • 6

    Nakonec přidáme spařenou kapustu, česnek utřený se solí a za občasného promíchání vše zvolna dodusíme doměkka.

Komentáře k receptu