Bramborové houbance

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 100 ml Olej rostlinný
  • 4 ks Brambory
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 hrst Houby sušené
  • 1 špetka Majoránka
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Tuk
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 525 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 137 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 94.4 mg
  • Draslík 564.7 mg
  • Vláknina 6101.2 mg
  • Vitamín A 6101.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.7 mg
  • Vitamín E 3.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Namočíme do osolené vody houby a necháme namočené přes noc.

  • 2

    Druhý den scedíme, nakrájíme a na tuku osmahneme s kmínem a solí. Nastrouháme brambory jako na bramborák, vmícháme vejce, mouku, sůl, pepř a majoránku, rozetřený česnek a osmažené houby.

  • 3

    Vše promícháme a děláme placičky, které osmahneme na rozpáleném oleji dozlatova.

  • 4

    Poté vysušíme ubrouskem a podáváme.

Komentáře k receptu