Vepřové maso v kedlubnách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 395 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 31 g
- Sodík 1319 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 69.5 mg
- Draslík 457.2 mg
- Vláknina 4709 mg
- Vitamín A 4709 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou plec opláchneme a nakrájíme na kousky.
-
2
Ve vhodné nádobě rozehřejeme polovinu dávky tuku, vložíme maso, osolíme, opepříme, krátce osmahneme, podlijeme trochou teplé vody a zvolna dusíme do poloměkka.
-
3
Kedlubny oloupeme a zbavíme dřevnatých částí. Nakrájíme je na plátky, přidáme k masu a podusíme.
-
4
Světlou zásmažkou z druhé poloviny tuku a z prosáté mouky zahustíme maso s kedlubnami, promícháme, zalijeme vlažnou vodou a dodusíme doměkka.
-
5
Nakonec pokrm dosolíme, přidáme cukr, přilijeme mléko, krátce podusíme a přimícháme opláchnutou, jemně nakrájenou petrželovou nať.