Omáčka sardelová II
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 988 kcal
- Sacharidy 202 g
- Tuky 11 g
- Sodík 1384 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 201 g
- Cholesterol 254.2 mg
- Draslík 233.3 mg
- Vláknina 160.5 mg
- Vitamín A 160.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sardele si vykostíme, uvaříme vajíčka natvrdo a vyndáme žloutky. Sardele spolu se žloutky prolisujeme a smícháme s ostatními přísadami dle chuti a nastrouhanou cibulí.
-
2
Pokud místo sardelových řezů použijeme očka, rozsekáme do hotové omáčky i kapary a namísto oleje přidáme olej ze sardelových oček.