Omáčka sardelová II

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 22 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 1 kávová lžička Cibule
  • 4 ks Sardelové řezy
  • 1 ks Cukr krupice
  • 1 ks Ocet kvasný lihový
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 dl Hovězí vývar základní
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 988 kcal
  • Sacharidy 202 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 1384 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 201 g
  • Cholesterol 254.2 mg
  • Draslík 233.3 mg
  • Vláknina 160.5 mg
  • Vitamín A 160.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sardele si vykostíme, uvaříme vajíčka natvrdo a vyndáme žloutky. Sardele spolu se žloutky prolisujeme a smícháme s ostatními přísadami dle chuti a nastrouhanou cibulí.

  • 2

    Pokud místo sardelových řezů použijeme očka, rozsekáme do hotové omáčky i kapary a namísto oleje přidáme olej ze sardelových oček.

Komentáře k receptu