Omáčka sardelová I
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 510 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 49 g
- Sodík 877 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 229.6 mg
- Draslík 169.6 mg
- Vláknina 1594.7 mg
- Vitamín A 1594.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.5 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Všechny přísady na majonézu musí mít stejnou teplotu.
-
2
Do osolených žloutků přikapáváme za stáleho tření olej, až bude hmota hustá. Poté ji zředíme citrónovou šťávou a opět za stálého tření dokapeme zbytek oleje.
-
3
Takto připravenou hmotu můžeme uchovat v lednici vespod i několik dnů, ovšem zakrytou.
-
4
Před konzumováním dochutíme horčicí, cukrem a něco mezi 6 - 8 kapkami worcesterskou omáčkou.
-
5
Pokud je třeba majonézu zředit, použijeme vývar.
-
6
Pro ulehčení a urychlení můžeme majonézu koupit již hotovou.
-
7
Kůrku z žemle si odkrojíme, střídku nakrájíme na plátky a namočíme do mléka. Poté žemli vymačkáme a prolisujeme do misky. Vařený žloutek si prolisujeme k žemli, přidáme vykostěné a utřené sardelové řezy a vmícháme do majonézy.
-
8
Dle chuti přidáme pár kapek worcesterové omáčky a na závěr přimíchíme jemně nasekanou petrželovou nať.