Kapustová nádivka pečená s kuřecím masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 732 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 39 g
- Sodík 844 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 311.3 mg
- Draslík 1214.6 mg
- Vláknina 8698.3 mg
- Vitamín A 8698.3 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 170.2 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 34.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou kapustu uvaříme v osolené vodě doměkka, vyjmeme a po okapání umeleme.
-
2
V pánvi na části másla opečeme omyté, na plátky nakrájené a osolené maso téměř doměkka.
-
3
V míse smícháme osolené žloutky se zbylým rozpuštěným máslem. Přidáme kapustu, strouhanku navlhčenou mlékem, sůl a špetku muškátu. Vše promícháme. Nakonec vmícháme nasekanou petrželku a pevný sníh ušlehaný z bílků.
-
4
Opečené plátky masa vložíme do tukem vymazaného pekáčku a přikryjeme vrstvou připravené nádivky.
-
5
Pečeme ve středně vyhřáté troubě 25-30 minut.
-
6
Pokrm můžeme doplnit zeleninovým salátem.