Kapustová nádivka pečená s kuřecím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 550 g Kapusta hlávková
  • 500 g Kuřecí prsa
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 20 g Tuk
  • 250 g Strouhanka
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 732 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 844 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 311.3 mg
  • Draslík 1214.6 mg
  • Vláknina 8698.3 mg
  • Vitamín A 8698.3 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 170.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou kapustu uvaříme v osolené vodě doměkka, vyjmeme a po okapání umeleme.

  • 2

    V pánvi na části másla opečeme omyté, na plátky nakrájené a osolené maso téměř doměkka.

  • 3

    V míse smícháme osolené žloutky se zbylým rozpuštěným máslem. Přidáme kapustu, strouhanku navlhčenou mlékem, sůl a špetku muškátu. Vše promícháme. Nakonec vmícháme nasekanou petrželku a pevný sníh ušlehaný z bílků.

  • 4

    Opečené plátky masa vložíme do tukem vymazaného pekáčku a přikryjeme vrstvou připravené nádivky.

  • 5

    Pečeme ve středně vyhřáté troubě 25-30 minut.

  • 6

    Pokrm můžeme doplnit zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu