Smažené václavky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 104 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 8 g
- Sodík 160 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 184 mg
- Draslík 111.4 mg
- Vláknina 1073.5 mg
- Vitamín A 1073.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánev s rozehřátým olejem vsypeme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, okmínujeme a opepříme. Za občasného promíchání necháme cibulku zesklovatět.
-
2
Očištěné václavky omyjeme a po okapání nakrájíme na kousky. Přidáme je k cibuli, osolíme a dusíme doměkka. Nakonec přidáme vejce a vše promícháme.
-
3
Můžeme podávat s čerstvým chlebem nebo na topinkách.