Smažené václavky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Václavky
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kmín celý
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 104 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 160 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 184 mg
  • Draslík 111.4 mg
  • Vláknina 1073.5 mg
  • Vitamín A 1073.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánev s rozehřátým olejem vsypeme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, okmínujeme a opepříme. Za občasného promíchání necháme cibulku zesklovatět.

  • 2

    Očištěné václavky omyjeme a po okapání nakrájíme na kousky. Přidáme je k cibuli, osolíme a dusíme doměkka. Nakonec přidáme vejce a vše promícháme.

  • 3

    Můžeme podávat s čerstvým chlebem nebo na topinkách.

Komentáře k receptu