Malý čvercový dort s kávovým krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 40 g Mandle
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 250 g Máslo čerstvé
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Mouka pšeničná hrubá
  • 250 g Cukr moučkový
  • 150 g Cukr moučkový
  • 6 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 6 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 špetka Vanilka mletá
  • 3 polévková lžíce Káva Espresso
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 842 kcal
  • Sacharidy 90 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 85 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 70 g
  • Cholesterol 483.9 mg
  • Draslík 155.8 mg
  • Vláknina 2981.1 mg
  • Vitamín A 2981.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 49.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme cukr se žloutky, strouhanou citronovou kůrou a vanilkou a třeme do zhoustnutí. Poté přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku.

  • 2

    Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a v rozehřáté troubě upečeme dozlatova. Hotové těsto necháme vychladnout, nakrájíme z něj 5 čtverců tak, aby každý byl postupně o cca 1 cm menší než předchozí, potřeme kávovým krémem a složíme dle velikosti na sebe. Strany i povrch rovněž potřeme krémem a posypeme praženými, sekanými mandlemi. Zbytek krému dáme do kornoutu s trubičkou a povrch dortu dozdobíme.

  • 3

    Na krém utřeme máslo, přidáme cukr, žloutek a černou kávu a důkladně promícháme.

Komentáře k receptu