Malý čvercový dort s kávovým krémem
Suroviny
- 40 g Mandle
- 10 g Máslo čerstvé
- 250 g Máslo čerstvé
- 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 150 g Mouka pšeničná hrubá
- 250 g Cukr moučkový
- 150 g Cukr moučkový
- 6 ks Vaječný bílek slepičí
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 6 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Citronová kůra
- 1 špetka Vanilka mletá
- 3 polévková lžíce Káva Espresso
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 842 kcal
- Sacharidy 90 g
- Tuky 49 g
- Sodík 85 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 70 g
- Cholesterol 483.9 mg
- Draslík 155.8 mg
- Vláknina 2981.1 mg
- Vitamín A 2981.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 49.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse smícháme cukr se žloutky, strouhanou citronovou kůrou a vanilkou a třeme do zhoustnutí. Poté přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku.
-
2
Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a v rozehřáté troubě upečeme dozlatova. Hotové těsto necháme vychladnout, nakrájíme z něj 5 čtverců tak, aby každý byl postupně o cca 1 cm menší než předchozí, potřeme kávovým krémem a složíme dle velikosti na sebe. Strany i povrch rovněž potřeme krémem a posypeme praženými, sekanými mandlemi. Zbytek krému dáme do kornoutu s trubičkou a povrch dortu dozdobíme.
-
3
Na krém utřeme máslo, přidáme cukr, žloutek a černou kávu a důkladně promícháme.