Piškotový věnec s citronovou polevu a višněmi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Kompot višňový
  • 50 g Mandle
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 140 g Mouka pšeničná hrubá
  • 10 g Mouka pšeničná hrubá
  • 10 g Vaječný žloutek slepičí
  • 150 g Džem rybízový
  • 140 g Cukr moučkový
  • 250 g Cukr kostkový
  • 50 g Rozinky tmavé
  • 0.5 kávová lžička Sirup bezinkový
  • 1 ks Citrony
  • 6 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 špetka Vanilka mletá
  • 0.25 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 573 kcal
  • Sacharidy 112 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 71 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 87 g
  • Cholesterol 30.6 mg
  • Draslík 166.6 mg
  • Vláknina 5116.1 mg
  • Vitamín A 5116.1 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.5 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme cukr se žloutky, vanilkou a strouhanu citronovou kůrou a třeme cca 25 minut. Zlehka přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků, mouku, rozpuštěné, prochladlé máslo, očištěné rozinky a nasekané mandle.

  • 2

    Těsto rozetřeme do vymazané a moukou vysypané věncové formy a v rozehřáté troubě upečeme dozlatova. Hotový věnec necháme vychladnout, vyklopíme, potřeme džemem a přelijeme citronovou polevou. Dozdobíme zavařenými višněmi a necháme ztuhnout.

  • 3

    Na polevu zalijeme kostkový cukr vodou a sirupem a svaříme. Vlijeme do studené mísy a mícháme, dokud směs nezbělá. Přilijeme šťávu vymačkanou z citronu, promícháme a ihned polevu nalijeme na dort a uhladíme.

Komentáře k receptu