Vepřové řízky plněné hřiby

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Anglická slanina
  • 400 g Fazolky ve slaném nálevu - sterilované
  • 50 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 800 g Vepřové kotlety
  • 100 g Hříbky čerstvé
  • 100 g Křemenáče
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 6 kávová lžička Pepř 4 barev
  • 1 kávová lžička Omáčka sojová světlá
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Žemle tuková
  • 1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 2.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Sherry brandy
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Kerblík
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 939 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 63 g
  • Sodík 1121 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 364.4 mg
  • Draslík 1111.7 mg
  • Vláknina 15555.1 mg
  • Vitamín A 15555.1 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou kotletu bez kostí omyjeme, osušíme a nakrájíme ji na řízky silné přibližně 2 cm. Řízky v polovině rozřízneme tak, že vytvoříme kapsu. Anglickou prorostlou slaninu pokrájíme na drobné kostičky. Hříbky a křemenáče očistíme, omyjeme a osušíme. Polovinu pokrájíme na plátky, polovinu pokrájíme na malé kostky. Kerblík omyjeme a drobně pokrájíme. Sýr Nivu nakrájíme na kostičky. Cibuli očistíme a pokrájíme nadrobno. Žemli nakrájíme na kostky, dáme do misky a zalijeme pivem.

  • 2

    Namočenou žemli vymačkáme, přebytečnou tekutinu vylijeme. K žemli přimícháme žloutky, kerblík. Konzervované fazolky scedíme a necháme okapat.

  • 3

    V pánvi rozpálíme máslo a slaninu osmažíme dozlatova. Vyjmeme ji a dáme do misky. Na stejném omastku zpěníme cibuli, přidáme k ní houby, promícháme a usmažíme je dozlatova.

  • 4

    Vychladlé houby se slaninou přidáme k pokrájené žemli, přidáme pepř, sýr a směs dobře promícháme. Případně dochutíme solí.

  • 5

    Houbovou směs vložíme do řízků, které uzavřeme párátky nebo je zašijeme. Maso osolíme a silně posypeme pepřem 4 barev.

  • 6

    V pánvi na rozpáleném oleji a másle (1 lžíce) restujeme řízky z každé strany po 2 minutách dozlatova. Dozlatova usmažené řízky vyjmeme z pánve, dáme je do alobalu a uchováme teplé. Na omastek dáme plátky pokrájených hub, které restujeme jen 1 -1.5 minuty. Přilijeme Sherry Brandy a jakmile výpek začne bublat, zamícháme smetanu se lžičkou sójové omáčky. Promícháme, necháme přejít varem a odstavíme.

  • 7

    Teplé řízky podáváme s houbami a zelenou fazolkou.

Komentáře k receptu