Vermutová omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Anglická slanina
  • 200 ml Martini bianco
  • 200 ml Hovězí vývar základní
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 0.5 ks Tymián čerstvý
  • 0.5 ks Bazalka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 3 polévková lžíce Omáčka hnědá univerzální (UHO)
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 233 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 100 g
  • Sodík 296 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 20.5 mg
  • Draslík 113.1 mg
  • Vláknina 4321.3 mg
  • Vitamín A 4321.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozehřejeme máslo a rozškvaříme na něm na nudličky nakrájenou slaninu. Přidáme nasekanou cibuli a podusíme.

  • 2

    Poté vmícháme na kostičky nakrájenou mrkev a ještě krátce podusíme. Přilijeme vermut a vývar a zvolna asi 15min provaříme.

  • 3

    Vmícháme nasekané bylinky, zahustíme základní hnědou omáčkou, ochutíme solí a pepřem.

  • 4

    Omáčka je vhodná k zelenině, zejména k čekance.

Komentáře k receptu