Gratinovaný kapr na kmíně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 445 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 30 g
- Sodík 229 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 166 mg
- Draslík 689.6 mg
- Vláknina 262.3 mg
- Vitamín A 262.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.3 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté porce kapra osušíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a posypeme kmínem. Necháme v chladničce asi 30 minut odležet.
-
2
Na pánvi na větší části rozehřátého másla opečeme porce ryby po obou stranách, vyjmeme a urovnáme do máslem vymazané zapékací mísy. Přelijeme vypečenou šťávou a poklademe sýrem nakrájeným na plátky.
-
3
Mísu vložíme do trouby pod rozehřátý gril a pokrm zprudka zapečeme dorůžova.
-
4
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a okurkový salát.