Kuřecí maso v kapustě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 g Strouhanka
  • 400 g Kuřecí maso vařené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Kapusta hlávková
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 460 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 375 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 1142.5 mg
  • Vláknina 11200 mg
  • Vitamín A 11200 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 300 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou kapustu uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme a po vychladnutí nakrájíme na kousky. Necháme dobře okapat.

  • 2

    Ve velké pánvi rozehřejeme větší část másla, přidáme kapustu a osmahneme ji. Vsypeme strouhanku a promícháme s kapustou. Nakonec vmícháme na kostičky nakrájené vařené kuřecí maso a necháme jen prohřát.

  • 3

    Do hotového pokrmu přidáme zbylé máslo nakrájené na plátky.

  • 4

    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Komentáře k receptu