Kuřecí stehna s fazolkami a hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Fazolky mražené
  • 200 g Mrkev kořen
  • 600 g Kuřecí stehna
  • 500 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 6 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 6 polévková lžíce Hrášek v mírně slaném nálevu
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 577 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 146 g
  • Sodík 706 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 124.5 mg
  • Draslík 434 mg
  • Vláknina 6460 mg
  • Vitamín A 6460 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.3 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá a osušená kuřecí stehna osolíme a v kastrole na rozehřátém oleji opečeme po obou stranách.

  • 2

    Stehna vyjmeme a ve výpeku zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Podlijeme vývarem, vložíme opečená stehna a dusíme je do poloměkka.

  • 3

    Potom přidáme očištěnou, na kostičky nakrájenou mrkev, fazolky a dusíme dál, aby maso úplně změklo. Nakonec vsypeme okapaný hrášek a pokrm jen prohřejeme.

  • 4

    Můžeme podávat s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu