Kančí plec s uzeným masem
Suroviny
- 300 g Rajčata
- 200 g Vepřová uzená plec
- 600 g Kančí plec
- 80 ml Olej rostlinný
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Koriandr mletý
- 0.5 kávová lžička Oregano sušené
- 1 ks Chilli paprička
- 2 ks Paprika zelená
- 3 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 495 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 32 g
- Sodík 543 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 30 mg
- Draslík 277.2 mg
- Vláknina 3520.1 mg
- Vitamín A 3520.1 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43.9 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kančí plec rozkrájíme na kostky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme, uzené maso pokrájíme na kostky, papriky a chilli papričku zbavíme semen a nakrájíme na nudličky.
-
2
Plec osmažíme na oleji, přimícháme cibuli, česnek a restujeme. Poté maso okořeníme, osolíme, přimícháme protlak, rajčata, pod poklicí dusíme.
-
3
K téměř měkkému masu přimícháme uzené, papriku, chilli papričku a směs dusíme do měkka.