Brabantový dort

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Džem meruňkový
  • 280 g Máslo čerstvé
  • 280 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 140 g Ořechy vlašské
  • 140 g Cukr moučkový
  • 120 g Poleva čokoládová bílá
  • 100 g Marmeláda malinová
  • 100 g Džem angreštový
  • 1 polévková lžíce Skořice mletá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 970 kcal
  • Sacharidy 100 g
  • Tuky 61 g
  • Sodík 26 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 56 mg
  • Draslík 174.8 mg
  • Vláknina 7887.3 mg
  • Vitamín A 7887.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 53 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme mouku s cukrem, strouhanými neloupanými ořechy, do směsi rozsekáme máslo, přidáme skořici a na vále vypracujeme křehké těsto.

  • 2

    Vyválíme z něj tři placky, kruhem je vykrojíme a na pečicím papíře v kruzích upečeme dozlatova. Necháme vychladnout, potřeme marmeládou (každý plát jinou, horní potřeme meruňkovou) a přelijeme čokoládovou polevou.

Komentáře k receptu