Srnčí medailónky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Chléb konzumní
  • 100 g Olej olivový
  • 500 g Srnčí kýta
  • 100 g Máslo jihočeské
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Mandarinky
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 dl Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 725 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 265 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 93.1 mg
  • Vláknina 1113 mg
  • Vitamín A 1113 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso umyjeme, nakrájíme na medailónky, které osolíme, opepříme, přes fólii naklepeme a v pánvi na rozpáleném oleji opečeme z obou stran.

  • 2

    Opečené vyndáme z pánve a do zbylého omastku přidáme máslo, vsypeme nastrouhanou chlebovou kůru, přidáme na kolečka nakrájený česnek, zalijeme vínem a ještě necháme na plotně, aby se vypařilo víno. Nakonec dochutíme citrónovou a mandarinkovou šťávou.

  • 3

    Medailónky upravíme na talíře a polijeme výpečkem.

Komentáře k receptu