Hrášková polévka s rýží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 176 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 5 g
- Sodík 1055 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 95.9 mg
- Draslík 388 mg
- Vláknina 5884 mg
- Vitamín A 5884 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve vývaru povaříme propláchnutou rýži asi 20 minut.
-
2
V polovině doby varu přidáme hrášek a povaříme doměkka. Polévku odstavíme z plotny.
-
3
Přidáme nasekanou petrželku, máslo a vmícháme rozšlehaný žloutek. Polévku podle chuti osolíme a dál nevaříme.