Toasty s kuřecím masem a květákem
Suroviny
- 200 g Chléb toastový
- 120 g Kuřecí maso grilované
- 200 g Květák
- 3 g Sůl
- 3 g Pepř černý celý
- 2 g Bobkový list
- 100 g Majonéza
- 4 g Kari koření
- 5 g Cukr moučkový
- 40 g Okurky nakládané
- 3 ml Ocet kvasný lihový
- 3 ml Citronová šťáva
- 30 ml Víno bílé
- 250 ml Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 311 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 11 g
- Sodík 920 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 297.2 mg
- Vláknina 8520.5 mg
- Vitamín A 8520.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Květák rozebereme na malé růžičky, kuřecí maso nakrájíme na kostičky, okurku na plátky, krajíčky toastového chleba opečeme nasucho v topinkovači.
-
2
Květák vsypeme do rendlíku, zalijeme vodou, přidáme kuličky pepře, bobkový list, osolíme, přilijeme ocet a povaříme 10 minut. Scedíme a necháme okapat.
-
3
Mezitím ochutíme majonézu. Přimícháme do ní cukr, bílé víno, citronovou šťávu a kari koření. Květák smícháme s nasekaným masem, vmícháme ochucenou majonézu, vzniklou směs navrstvíme rovnoměrně na opečené krajíčky chleba, rozdělíme na talířky, ozdobíme plátkem kyselé okurky a podáváme jako studený předkrm.