Hrášková polévka s pórkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 219 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 5 g
- Sodík 247 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 6 mg
- Draslík 544.3 mg
- Vláknina 15125.2 mg
- Vitamín A 15125.2 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 53.4 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hrášek podusíme asi 10 minut v 300ml osolené vody a rozmixujeme.
-
2
Na másle osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme ji hladkou moukou a připravíme světlou jíšku.
-
3
Rozmixovaný hrášek vložíme do hrnce, dolijeme 1l vody a přidáme očištěný, na kolečka nakrájený pórek, pepř, majoránku a utřený česnek. Vše chvíli povaříme.
-
4
Nakonec polévku zahustíme připravenou jíškou, znovu krátce povaříme a podle chuti přisolíme.