Ořechový dort s čokoládovou polevou a mandlemi
Suroviny
- 100 g Čokoláda hořká
- 130 g Poleva čokoládová
- 40 g Mandle
- 20 g Máslo čerstvé
- 140 g Ořechy vlašské
- 80 g Máslo čerstvé
- 80 g Cukr moučkový
- 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 7 ks Vaječný žloutek slepičí
- 7 ks Vaječný bílek slepičí
- 2 špetka Vanilka mletá
- 0.125 l Mléko plnotučné
- 7 polévková lžíce Cukr moučkový
- 2 polévková lžíce Piškoty cukrářské
- 3 polévková lžíce Ořechy vlašské
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 628 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 43 g
- Sodík 104 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 341.5 mg
- Draslík 330 mg
- Vláknina 6669.5 mg
- Vitamín A 6669.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 113.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse smícháme cukr s vanilkou a žloutky a třeme cca 20 minut. Poté vmícháme strouhanou čokoládu, tuhý sníh ušlehaný z bílků, rozdrobené piškoty a nastrouhané ořechy.
-
2
Těsto rozetřeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy a pečeme ve středně vyhřáté troubě cca 45-60 minut.
-
3
Mezitím si připravíme krém - v hrnci si přivedeme k varu mléko a spaříme jím nastrouhané ořechy. Zvlášť umícháme máslo s vanilkovým cukrem, přidáme vychladlé ořechy a důkladně promícháme.
-
4
Upečený dort vyklopíme a necháme vychladnout. Studený dvakrát překrojíme, naplníme ořechovým krémem, přelijeme rozpuštěnou čokoládovou polevou a dozdobíme loupanými mandlemi.