Pečený divoký králík
Suroviny
- 100 g Mrkev kořen
- 100 g Celer bulvový
- 100 g Petržel kořen
- 60 g Máslo čerstvé
- 600 ml Hovězí vývar základní
- 1 kávová lžička Sůl
- 4 ks Jalovec
- 4 ks Nové koření celé
- 5 ks Pepř černý celý
- 2.5 kg Divoký králík
- 2 polévková lžíce Hořčice plnotučná
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 537 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 44 g
- Sodík 479 mg
- Bílkoviny 75 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 262.1 mg
- Draslík 1646 mg
- Vláknina 15238.3 mg
- Vitamín A 15238.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Králíka stáhneme, vykucháme, odblaníme, omyjeme, naporcujeme a osolíme. Kořenovou zeleninu nahrubo nastrouháme. Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky a vložíme do pekáče spolu s polovinou zeleniny, s masem a kořením. Maso posypeme druhou polovinou zeleniny, pekáč přikryjeme a necháme do druhého dne v chladničce.
-
2
Druhý den na směs dáme plátky másla, přidáme rajčatový protlak, hořčici, sójovou omáčku, podlijeme vývarem a pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké. V průběhu pečení maso obracíme, přeléváme výpekem, a je-li třeba, přilijeme horkou vodu.