Krémová bramborová polévka s pórkem

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Pórek
  • 500 g Brambory
  • 2 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
  • 125 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1.5 l Vývar zeleninový
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 415 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 1368 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 24.8 mg
  • Draslík 855.7 mg
  • Vláknina 12753.2 mg
  • Vitamín A 12753.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.7 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 38.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pórek očistíme, nakrájíme na kousky.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme máslo a pórek se špetkou soli na něm asi 3minuty opékáme. Přidáme oloupané a na kousky nakrájené brambory a ještě několik minut orestujeme. Poté přilijeme vývar, ochutíme solí a pepřem a vaříme, dokud brambory zcela nezměknou.

  • 3

    Rozmixujeme, přidáme smetanu a podle chuti dokořeníme.

  • 4

    Chléb nakrájíme na kostičky, osmažíme na olivovém oleji.

  • 5

    Polévku podáváme s chlebovými krutony, posypanou nasekanou pažitkou.

Komentáře k receptu