Zelňačka s vepřovým kolenem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 372 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 29 g
- Sodík 606 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 46.4 mg
- Draslík 105.5 mg
- Vláknina 5545 mg
- Vitamín A 5545 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.7 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme nadrobno, kysané zelí scedíme a trochu pokrájíme.
-
2
Do hrnce vložíme uzené vepřové koleno, zalijeme vodou, osolíme a vaříme nejméně hodinu. Scedíme, obereme maso od kosti a kůže, nakrájíme na menší kousky a vrátíme do vývaru. V pánvi rozehřejeme sádlo, přisypeme cibuli, mouku a usmažíme středně hnědou cibulovou jíšku. Ještě zaprášíme mletou paprikou a krátce orestujeme. Opatrně ji vlijeme do vývaru, přidáme zelí, dosolíme, opepříme a dovaříme.
-
3
Polévku rozdělíme do hlubokých talířů a kysanou smetanu podáváme zvlášť.