Zelňačka s vepřovým kolenem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 125 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Vepřové koleno uzené
  • 250 g Zelí kysané
  • 8 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 60 g Sádlo škvařené
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 80 g Cibule
  • 120 g Smetana zakysaná 14%
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 1200 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 372 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 606 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 46.4 mg
  • Draslík 105.5 mg
  • Vláknina 5545 mg
  • Vitamín A 5545 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.7 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme nadrobno, kysané zelí scedíme a trochu pokrájíme.

  • 2

    Do hrnce vložíme uzené vepřové koleno, zalijeme vodou, osolíme a vaříme nejméně hodinu. Scedíme, obereme maso od kosti a kůže, nakrájíme na menší kousky a vrátíme do vývaru. V pánvi rozehřejeme sádlo, přisypeme cibuli, mouku a usmažíme středně hnědou cibulovou jíšku. Ještě zaprášíme mletou paprikou a krátce orestujeme. Opatrně ji vlijeme do vývaru, přidáme zelí, dosolíme, opepříme a dovaříme.

  • 3

    Polévku rozdělíme do hlubokých talířů a kysanou smetanu podáváme zvlášť.

Komentáře k receptu