Presidentův dort s mandlemi a polevou
Suroviny
- 150 g Cukr moučkový
- 190 g Mandle
- 140 g Strouhanka
- 30 g Pomerančová kůra
- 20 g Máslo bylinkové
- 200 g Cukr kostkový
- 10 g Máslo čerstvé
- 120 g Marmeláda malinová
- 80 g Čokoláda hořká
- 30 g Mandle
- 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 6 ks Vaječný bílek slepičí
- 1 ks Citrony
- 0.25 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 504 kcal
- Sacharidy 75 g
- Tuky 20 g
- Sodík 177 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 73 g
- Cholesterol 2.3 mg
- Draslík 342.6 mg
- Vláknina 12397.5 mg
- Vitamín A 12397.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.7 mg
- Vitamín E 7.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z bílků ušleháme tuhý sníh, poté do něj zašleháme 100 g cukru a zlehka, vařečkou, vmícháme zbytek cukru, 140 g strouhaných mandlí, strouhanku, na nudličky nakrájený zbytek mandlí, citronovou kůru a šťávu a na nudličky nakrájenou pomerančovou kůru naloženou v cukru.
-
2
Těsto rozetřeme do menší, vymazané a moukou vysypané dortové formy a v mírně vyhřáté troubě upečeme.
-
3
Prochladlý dort potřeme marmeládou, přelijeme čokoládovou polevou a dozdobíme konvalinkami, vykrájenými z loupaných mandlí.
-
4
Na polevu svaříme cukr s vodou. V míse necháme rozehřát máslo se lžící vody a čokoládou. Za stálého míchání přilijeme horký cukr a ještě horkou polevou přelijeme dort.