Medový perník s ořechy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 633 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 38 g
- Sodík 1118 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 265.3 mg
- Draslík 175.5 mg
- Vláknina 2620 mg
- Vitamín A 2620 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.9 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozklepneme vejce, z bílků ušleháme sníh, do kterého postupně zašleháváme cukr a žloutky. Sádlo roztavíme, promícháme s medem a přidáme do pěny, přisypeme mouku, sodu, kakao, drcené ořechy a vypracujeme řidší perníkové těsto.
-
2
Plech vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou a těsto na něj nalijeme. Vložíme do trouby a pečeme při střední teplotě 40 minut.
-
3
Perník necháme vychladnout, naporcujeme a zdobíme šlehačkou.