Medový perník s ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 150 g Med včelí
  • 160 g Cukr moučkový
  • 140 g Sádlo škvařené
  • 240 g Mouka pšeničná hladká
  • 30 g Soda jedlá
  • 100 g Ořechy lískové
  • 20 g Kakao
  • 25 g Tuk
  • 20 g Mouka pšeničná hrubá
  • 100 g Šlehačka ve spreji
  • 8 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 633 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 1118 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 265.3 mg
  • Draslík 175.5 mg
  • Vláknina 2620 mg
  • Vitamín A 2620 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozklepneme vejce, z bílků ušleháme sníh, do kterého postupně zašleháváme cukr a žloutky. Sádlo roztavíme, promícháme s medem a přidáme do pěny, přisypeme mouku, sodu, kakao, drcené ořechy a vypracujeme řidší perníkové těsto.

  • 2

    Plech vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou a těsto na něj nalijeme. Vložíme do trouby a pečeme při střední teplotě 40 minut.

  • 3

    Perník necháme vychladnout, naporcujeme a zdobíme šlehačkou.

Komentáře k receptu