Slanečkový salát se sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 314 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 20 g
- Sodík 510 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 85 mg
- Draslík 346.2 mg
- Vláknina 2952.8 mg
- Vitamín A 2952.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.1 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slanečky namočíme do studené vody na 12 hodin. Potom ryby vykostíme, zbavíme kůže, nakrájíme na nudličky a vložíme do mísy.
-
2
Smícháme oloupanou, nastrouhanou cibuli, pepř, cukr, vodu a ocet. Nálevem přelijeme nakrájené slanečky, necháme 6 hodin stát a potom scedíme.
-
3
Na plochou mísu rozložíme omyté, na tenké plátky nakrájené jablko a na něj upravíme nakrájené slanečky. Přelijeme sýrem smíchaným se smetanou a citronovou šťávou. Salát ozdobíme nakrájenou pažitkou.
-
4
Můžeme podávat s topinkami.