Jelení plec s játry
Suroviny
- 250 g Játra jelení
- 600 ml Hovězí vývar základní
- 80 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Kmín drcený
- 2 ks Cibule
- 1.5 kg Jelení plec
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 642 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 33 g
- Sodík 775 mg
- Bílkoviny 76 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 9.6 mg
- Draslík 149 mg
- Vláknina 1560 mg
- Vitamín A 1560 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.5 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso vykostíme, cibuli rozkrájíme nadrobno, játra odblaníme a omyjeme.
-
2
V kastrolu na rozpáleném oleji zpěníme cibuli, vložíme maso i játra, opepříme, zasypeme kmínem, orestujeme, zalijeme vývarem a pod poklicí dusíme, až je maso měkké.
-
3
Hotové maso i játra vyjmeme.
-
4
Do šťávy zašleháme jíšku a alespoň čtvrt hodiny provaříme. Poté omáčku přecedíme, vmícháme hrubě nastrouhaná játra, naporcované maso, osolíme a provaříme.