Omáčka játrová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 131 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 6 g
- Sodík 572 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 94.4 mg
- Draslík 246.9 mg
- Vláknina 2545.4 mg
- Vitamín A 2545.4 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.1 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Játra očistíme a drobně nakrájíme nebo játra naškrábeme.
-
2
V rendliku rozehřejeme sádlo a zpěníme drobně pokrájenou cibuli. Poté přidáme pokrájená játra, posypeme troškou kmínu a játra dusíme cca 15 minut.
-
3
V době dušení jater uděláme žlutější jíšku ze lžičky sádla a lžičky hladké mouky. Po částech a za stálého míchání budeme přilévat vývar. Takto připravenou jíšku přilijeme k podušeným játrům.
-
4
Omáčku osolíme, opepříme a necháme pozvolna vařit ještě cca 10 minut.
-
5
Dle chuti můžeme omáčku na závěr prolisovat nebo z části vychladlou rozmixovat.