Omáčka játrová

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 150 g Játra vepřová
  • 500 ml Vývar zeleninový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 131 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 572 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 94.4 mg
  • Draslík 246.9 mg
  • Vláknina 2545.4 mg
  • Vitamín A 2545.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Játra očistíme a drobně nakrájíme nebo játra naškrábeme.

  • 2

    V rendliku rozehřejeme sádlo a zpěníme drobně pokrájenou cibuli. Poté přidáme pokrájená játra, posypeme troškou kmínu a játra dusíme cca 15 minut.

  • 3

    V době dušení jater uděláme žlutější jíšku ze lžičky sádla a lžičky hladké mouky. Po částech a za stálého míchání budeme přilévat vývar. Takto připravenou jíšku přilijeme k podušeným játrům.

  • 4

    Omáčku osolíme, opepříme a necháme pozvolna vařit ještě cca 10 minut.

  • 5

    Dle chuti můžeme omáčku na závěr prolisovat nebo z části vychladlou rozmixovat.

Komentáře k receptu