Fenyklová vřetena
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 485 kcal
- Sacharidy 91 g
- Tuky 9 g
- Sodík 77 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 58 g
- Cholesterol 207.6 mg
- Draslík 131.5 mg
- Vláknina 4618.3 mg
- Vitamín A 4618.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy nasypeme mouku, cukr, strouhanou citronovou kůru, skořici, přidáme vejce a vypracujeme hladké těsto. Vyválíme ho na tenčí plát, ze kterého nařežeme proužky dlouhé asi 10 cm. Plech vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou a proužky na plech vyskládáme vedle sebe. Posypeme fenyklem, vložíme do vyhřáté trouby a upečeme dozlatova. Plech vyndáme a ještě horké, dokud jsou pružné, proužky těsta navineme šikmo na rukojeť vařečky, čímž vzniknou vřetena. Opatrně sundáme, poklademe na talíř a necháme vychladnout.
-
2
Nakonec posypeme skořicovým cukrem a můžeme podávat.