Cukroví s citronovou polevou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 120 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hrubá
  • 20 g Tuk
  • 120 g Mouka polohrubá
  • 200 g Cukr moučkový
  • 180 g Cukr moučkový
  • 15 ml Mléko polotučné
  • 25 ml Citronová šťáva
  • 3 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 548 kcal
  • Sacharidy 81 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 47 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 78 g
  • Cholesterol 150.1 mg
  • Draslík 66.5 mg
  • Vláknina 1673.3 mg
  • Vitamín A 1673.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do kovové misky nasypeme cukr a rozklepneme vejce, rozšleháme, misku dáme do horké vodní lázně a za stálého šlehání necháme hmotu zhoustnout. Ihned odstavíme a šleháme do vychladnutí. Chceme-li chladnutí urychlit, postavíme misku na led. Do vychladlé hmoty postupně zašleháme rozpuštěné máslo a mouku.

  • 2

    Plech vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou a těsto na plech nalijeme. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při střední teplotě 30 minut. Z upečeného těsta vykrajujeme cukroví.

  • 3

    Cukr promícháme s citronovou šťávou, horkým mlékem a cukroví polijeme, necháme vychladnout a upravíme na talířky.

Komentáře k receptu