Suchar jemný

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Sádlo škvařené
  • 25 g Strouhanka
  • 120 g Cukr moučkový
  • 120 g Mouka pšeničná hladká
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 364 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 184 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 250.2 mg
  • Draslík 85.3 mg
  • Vláknina 300 mg
  • Vitamín A 300 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy rozklepneme vejce, oddělíme žloutky od bílků, z bílků vyšleháme tuhý sníh. Ke žloutkům přidáme špetku soli, cukr a mouku, vše spolu promícháme a vypracujeme těsto, do kterého nakonec zapracujeme sníh z bílků.

  • 2

    Formu vymažeme sádlem a vysypeme jemnou strouhankou. Vložíme do ní těsto a dáme péct. Pečeme při střední teplotě dozlatova. Suchar vyndáme, necháme vychladnout a nakrájíme na krajíčky, ty vyskládáme na suchý plech, vložíme do trouby a při otevřených dvířkách sušíme. Můžeme také usušit v sušičce na ovoce.

  • 3

    Suchary nesmí navlhnout, jinak nebudou křupavé.

Komentáře k receptu